Vergeven en vergeten.

Fouten maken we allemaal!

de goede tekening!

Als je naar de tekening hierboven kijkt zie je een allemaal fouten, die doorgestreept zijn. Als je er met de muis overheen gaat gebeurt er iets.

Vind jij het ook vervelend om fouten te maken? Denk maar eens aan school, die dikke rode strepen in je schrift! Moet je alles weer over doen.
Als je niet goed je best doet, dan is het logisch dat je een slecht cijfer krijgt. Maar soms doe je toch je best, en dan is dat best vervelend.
We kunnen nog meer dingen fout doen, bijvoorbeeld:

 • ruzie maken
 • brutaal zijn
 • vechten
 • iets wegpakken van een ander
 • pesten

  We weten wel dat deze dingen niet goed zijn. Maar al doe je soms zo je best om het goed te doen, het kan toch weer mis gaan. God zegt:
  Verdraag elkaar en vergeef elkaar, als iemand over een ander te klagen heeft. Vergeef zoals de Heer ook jou vergeven heeft.

  Hij wil jou vergeven als je spijt hebt, omdat Jezus de straf daarvoor al heeft gedragen aan het kruis. Wat God eigenlijk doet is alle foute dingen van je wegnemen. Net als je muis met het tekeningetje hierboven doet. Overal waar je bent, mogen we proberen om geen fouten te maken. Dat maakt ons ook het meest tevreden. En het maakt God blij als we ons best doen voor hem. Toch gaat het vaak fout. We willen het wel goed doen, maar het lukt ons niet. God wil ons daarbij helpen. Vergeet nooit dat God van ons houdt en onze fouten wil vergeven. Maar je moet er dan wel echt spijt van hebben.

  Gebedje:

  Help me om eerlijk te zijn, Heer,
  om de schuld op me te nemen
  als ik iets verkeerds gedaan heb.
  Help me als ik mijn fout liever zou verbergen,
  en een ander de schuld wil geven.
  Maak me sterk genoeg
  om mijn trots opzij te zetten
  en te zeggen:
  "Sorry, het is mijn schuld,
  wil je me vergeven".
  Amen.

  klik hier als je een puzzeltje wilt maken.
  Print het uit, en zoek de 10 fouten in de tekening.

  omhoog