*
*
*
*
*
*
*

Een nieuw jaar:

een nieuw begin?

Veel mensen denken dit als er weer een nieuw jaar begint. Ze noemen dat: goede voornemens. Ook ik heb me iets voorgenomen voor het nieuwe jaar. Wil je weten wat?
Dat kan, hoor. Ik maak er geen geheim van.

Mijn goede voornemen voor het nieuwe jaar is: meer tijd vrijmaken om te bidden. Want ik ( en jij misschien ook wel) heb het maar druk, druk en nog eens druk Ken je dat gevoel: ik moet vandaag nog dit en dat, en oh, ja dit moet ik niet vergeten! En voor ik het weet is de dag voorbij.... weer niet of te weinig gebeden.

Gebed is eigenlijk heel belangrijk als je gelooft. Als je een goede vriend hebt, dan praat je ook vaak met hem. Zo gaat dat bij Jezus eigenlijk ook, Hij is (of kan zijn) je vriend. Je beste vriend die altijd bij je is, en met Wie je altijd kunt praten.Je kunt hem niet zien maar Hij is er wel, en Hij hoort het als je met Hem praat. Dus heb ik mezelf maar eens voorgenomen om in 2001 meer te bidden, en ook daarna natuurlijk.

Om mezelf en jullie te helpen heb ik een knutselwerkje gemaakt die we kunnen gebruiken bij het bidden. Misschien heb jij wel een heel ander goed voornemen, dat kan ook. Als je het leuk vindt mag je je goede voornemen wel eens e-mailen naar mij, ik vind dat leuk om te horen.

Klik hier als je de knutsel wilt maken die je helpt bij het bidden.

Lees de gebruiksaanwijzing van het knutselwerkje hieronder.

  • Als je het knutselwerkje op je computerscherm ziet lijkt het onduidelijk maar als je het uitprint is het wel duidelijk.
  • Om steviger te maken, een vel papier achter het uitgeprinte werkje plakken.
  • Kleur het werkje mooi, knip het uit, en vouw op alle lijntjes naar binnen. Ook de plakrandjes.
  • Daarna kun je van het knutselwerkje met de plakrandjes een kubus plakken.
  • Je kan er een doosje van maken, maar het leukste is dat je hem helemaal dichtplakt, zodat je een dobbelsteen krijgt.
  • Nu is het klaar en kun je bijvoorbeeld elke morgen bij het ontbijt de dobbelsteen gooien, en het gebedje wat erop staan bidden.
  • Omhoog