Als Christen krijg je wel eens de vraag wat je van andere geloven vindt, of krijg je te maken met kinderen die een ander geloof hebben. Het ligt er ook een beetje aan waar je woont. Als je in een klein dorp woont gelooft vaak bijna iedereen in God, en niet in Allah of Boeddha. Als Christen heb je als basis meegekregen dat God je Vader is, en lees je uit de bijbel. Maar om iets te weten van andere geloven is helemaal niet verkeerd, zo weet je wat je klasgenoten, of vrienden bezig houdt, en waarom ze bepaalde dingen doen. Je kunt er met ze over praten en zeggen wat jij gelooft, en waar jij voor staat. Zo kun je ook heel duidelijk je eigen mening vormen, en ook doorgeven.
Wij lezen de bijbel, maar Joden hebben bijvoorbeeld de thora, of Moslims hebben de koran. Zo heeft ieder geloof zijn eigen regels en boeken. Als christen moet je andere mensen respecteren. Ieder mens heeft wel een geloof, ook al geloof je niets, dan geloof je dus in niets.
Mensen maken keuzes, we moeten dat respecteren. Een christen gelooft ook in de liefde, God is liefde. En daar hoort geen haat bij, of oorlog. Dat mensen allerlei regels en wetten bij het geloof verzinnen is niet van God. Mensen die elkaar pijn doen , of oorlog voeren om het geloof, dat heeft heeft God er nooit mee bedoeld. Het geloof is niet bedoeld om ruzie te maken, maar om andere mensen in hun waarde te laten, en van ze te houden. Jezus kwam op aarde om dat voor te doen en te vertellen over liefde voor God en elkaar. Als mensen zo met elkaar kunnen leven zou er geen armoede en oorlog zijn. Ook Christenen maken oorlog helaas. Er zijn mensen die denken dat zij alleen gelijk hebben en hun regels in het geloof de ware regels zijn. En ze willen daar niet anders over denken, ze stellen hun mening boven de liefde. Dat is niet goed. God wil alleen dat mensen in liefde met elkaar leven daar gaat het om. Daar kun je alles op terugbrengen.
Hier vind je veel informatie over andere geloven:
www.mediatheek.nl
www.sign2god.com

Hieronder staan verschillende plaatjes van Geloven is...
Je kunt er rechts op klikken en dan opslaan als...
Als het plaatje op je pc staat kun je er kaartjes van maken,
of boekenleggers, of iets anders.
Je kunt de letters zelf inkleuren.